Szybkie i lekkie, łączą w sobie chrupkość z delikatnością wnętrza kotlecików.
Kotleciki z kalafiora
- 1 średni kalafior
- 2 jajka
- łyżka skrobii kukurydzianej
- przyprawy: pieprz, sól, koperek - co kto lubi
Surowego kalafiora starkować na tarce o średnich oczkach. Wbić jajka, dodać skrobię i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę nakładać małymi porcjami na rozgrzaną patelnię, formując placuszki.
Łatwo się przypalają! Ja swoje najpierw obsmażyłem po 1-2 minuty z każdej strony a później wszystkie poddusiłem na najniższej temperaturze przez 10 minut, tak, by w środku "doszły". Podawać z sosem czosnkowym.
Smacznego!
przepis na dietę proteinową dr Pierre Dukana
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz