środa, 21 lipca 2010

7. Kotleciki kalafiorowe

Szybkie i lekkie, łączą w sobie chrupkość z delikatnością wnętrza kotlecików. 


Kotleciki z kalafiora


- 1 średni kalafior
- 2 jajka
- łyżka skrobii kukurydzianej
- przyprawy: pieprz, sól, koperek - co kto lubi


Surowego kalafiora starkować na tarce o średnich oczkach. Wbić jajka, dodać skrobię i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę nakładać małymi porcjami na rozgrzaną patelnię, formując placuszki.

Łatwo się przypalają! Ja swoje najpierw obsmażyłem po 1-2 minuty z każdej strony a później wszystkie poddusiłem na najniższej temperaturze przez 10 minut, tak, by w środku "doszły". Podawać z sosem czosnkowym.


Smacznego!

przepis na dietę proteinową dr Pierre Dukana








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz