niedziela, 18 lipca 2010

1. Bułeczki otrębowe

Witam! To mój pierwszy przepis, kategoria: uderzeniówka, 2 faza: P, PW; faza III i IV diety proteinowej dr Pierre Dukana
Bułeczki otrębowe
Składniki:

- 2-3 łyżki dowolnych otrąb
- 1 duże jajo
- sól, pieprz


Otręby wymieszać z jajkiem, doprawić według uznania.
Nakładamy na rozgrzane płytki tostera i pieczemy ok. 3-4 minuty. Ważne, aby masy nie nakładać na boki płytek tostera, a na ich wgłębienie.





i upieczona już bułeczka:









Smacznego!



katalog stron Biznet

5 komentarzy:

  1. wow! genialne! zrobię na pewno :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A jakich Pan użył otrąb?

    OdpowiedzUsuń
  3. 2 łyżki otrąb owsianych + 1 jedna łyżka pszennych :)

    OdpowiedzUsuń
  4. cześć
    zrobiłam idealnie wedlug przepisy tylko moje nie wyszły tak okazałe dlaczego?czy zamyka Pan toster piekąc czy jest in otwarty?

    OdpowiedzUsuń
  5. zamykam toser, jak najbardziej! bułeczki piekę około 3 minut, po tym czasie ew. przewracam i podpiekam 1-2 minuty :)

    OdpowiedzUsuń