poniedziałek, 9 sierpnia 2010

20. Chipsy

...bo przecież wszyscy kochają chipsy :) Ci, co redukują kilogramy, mogą sobie pozwolić tylko na taką wariację tej pysznej przekąski. Można ich zrobić więcej i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Robi je się szybko, a cała filozofia ich przygotowania polega na trafnym wychwyceniu momentu, w którym zaczną się przypalać.

Chipsy
- chuda wędlina drobiowa w plasterkach
- przyprawa typu delikat; pieprz cayenne, słodka papryka...

Plastry wędliny przekroić na 3 równe części i układać na ruszcie piekarnika. Każdy chips oprószyć delikatem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Piec około 7 minut*, następnie drugie tyle z termoobiegiem.


*czas orientacyjny, należy go dostosować do swojego piekarnika

Smacznego chrupania :)












8 komentarzy:

  1. na pewno zrobię :) muszą być fajne podczas oglądania filmów :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mrrrrrrrrrr, a ja jestem zaawansowaną czipsoholiczką.....
    nawiasem mówiąc przykre jest, że nie jem ziemniaków i innych węglowodanów, i już się nawet przyzwyczaiłam do tego. ale jak zobaczę czipsy to nie ma przebacz. ehh
    trzeba z tym walczyć;p

    OdpowiedzUsuń
  3. mnie powyższe szynkochipsy bardzo pozytywnie zaskoczyły smakowo :) są lekko ciągnące w środku i chrupiące z zewnątrz. ach, i zdążyły już podbić serca moich nieodchudzających się znajomych :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ...dziś zrobię...Kaśka

    OdpowiedzUsuń
  5. Niesamowity :))) Wyjątkowy :)))

    OdpowiedzUsuń
  6. takie czipsy można zrobić też w mikrofali,wędlinę
    umieścić między 2 ręczniki papierowe i kuchenkę na pełną moc na 2 min
    sposób Julie z kuchni tv -też Francuska:)
    polecam

    ewa

    OdpowiedzUsuń
  7. nobla dla oddyseja za chipsy :) eleta

    OdpowiedzUsuń