...bo przecież wszyscy kochają chipsy :) Ci, co redukują kilogramy, mogą sobie pozwolić tylko na taką wariację tej pysznej przekąski. Można ich zrobić więcej i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Robi je się szybko, a cała filozofia ich przygotowania polega na trafnym wychwyceniu momentu, w którym zaczną się przypalać.
Chipsy
- chuda wędlina drobiowa w plasterkach
- przyprawa typu delikat; pieprz cayenne, słodka papryka...
Plastry wędliny przekroić na 3 równe części i układać na ruszcie piekarnika. Każdy chips oprószyć delikatem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Piec około 7 minut*, następnie drugie tyle z termoobiegiem.
*czas orientacyjny, należy go dostosować do swojego piekarnika
Smacznego chrupania :)
na pewno zrobię :) muszą być fajne podczas oglądania filmów :)
OdpowiedzUsuńbardzo zaskakujący pomysł
OdpowiedzUsuńmrrrrrrrrrr, a ja jestem zaawansowaną czipsoholiczką.....
OdpowiedzUsuńnawiasem mówiąc przykre jest, że nie jem ziemniaków i innych węglowodanów, i już się nawet przyzwyczaiłam do tego. ale jak zobaczę czipsy to nie ma przebacz. ehh
trzeba z tym walczyć;p
mnie powyższe szynkochipsy bardzo pozytywnie zaskoczyły smakowo :) są lekko ciągnące w środku i chrupiące z zewnątrz. ach, i zdążyły już podbić serca moich nieodchudzających się znajomych :)
OdpowiedzUsuń...dziś zrobię...Kaśka
OdpowiedzUsuńNiesamowity :))) Wyjątkowy :)))
OdpowiedzUsuńtakie czipsy można zrobić też w mikrofali,wędlinę
OdpowiedzUsuńumieścić między 2 ręczniki papierowe i kuchenkę na pełną moc na 2 min
sposób Julie z kuchni tv -też Francuska:)
polecam
ewa
nobla dla oddyseja za chipsy :) eleta
OdpowiedzUsuń